fbpx
masterautoglass

In unele dimineti geroase, exact in momentele in care trebuie sa te grabesti si sa ajungi cat mai repede intr-un anume loc, te lovesti de o problema: parbrizul masinii este inghetat bocna. Dezghetarea este o operatiune de durata, asadar ce poti face atunci cand te grabesti? Cum poti dezgheta cat mai rapid si mai eficient parbrizul?

Iti oferim cateva sfaturi utile in randurile urmatoare, precum si o lista de lucruri pe care va trebui sa le eviti.

Dezgheata parbrizul utilizand spray-uri si solutii speciale

Sunt foarte utile, le poti gasi in comert si sunt disponibile la preturi accesibile. Spray-urile speciale sau solutiile de dezghetare a parbrizului trebuie aplicate conform cu instructiunile si lasate sa actioneze. De obicei, in doua-trei minute isi vor face efectul.

In acest fel, cristalele de gheata vor fi indepartate si vei putea porni la drum in siguranta si avand vizibilitatea necesara. Poti folosi respectiva solutie pentru orice geamuri auto, nu doar pentru parbriz.

Fa-ti singur o solutie pentru dezghetat parbrizul

Daca ai omis sa cumperi un spray sau o solutie speciala pentru dezghetat, nu trebuie sa intri in panica. Poti sa iti faci si acasa o solutie care sa te ajute sa poti pleca spre munca mai rapid dimineata cu masina, avand parbrizul dezghetat in doar cateva minute.

Ai nevoie de apa si alcool sanitar pentru respectiva solutie. Amesteca foarte bine 1 litru de apa cu 30 cl de alcool sanitar sau, mai simplu, faci o solutie din 3 parti apa si 1 parte alcool sanitar.

Este de preferat sa nu torni solutia direct din recipient pe parbrizul inghetat, ci sa folosesti o sticla cu pulverizator. In acele dimineti in care parbrizul este inghetat si nu poti porni la drum, pulverizeaza solutia pe intreg parbrizul si las-o sa actioneze.

Porneste si motorul si lasa aerul conditionat la maximum. In acest fel din interior geamul va fi incalzit, din exterior va actiona solutia, iar parbrizul se va dezgheta mult mai rapid. La fel ca si in cazul folosirii spray-ului special, in doar cateva minute gheata va fi topita. Curata parbrizul apoi cu o racleta fina, pentru a evita zgarieturile.

Extra sfat: poti folosi si otet in loc de alcool sanitar, dar solutia va trebui sa aiba de aceasta data doua parti otet si o parte apa. Exista o singura conditie: sa nu fii deranjat de mirosul intepator.

Ce NU trebuie sa faci atunci cand dezgheti parbrizul

Nu incerca sa spargi gheata formata cu racleta sau orice altceva. Chiar daca ti se pare o modalitate mai rapida, risti sa fisurezi geamul. De asemenea, nu folosi o racleta prea dura, prea aspra, intrucat efectul va fi aproximativ acelasi: risti sa zgarii geamul sau, in cel mai rau caz, sa il fisurezi.

De asemenea, nu este deloc indicat sa folosesti apa fierbinte pentru a dezgheta parbrizul. Diferenta de temperatura poate sa provoace fisuri si nicidecum nu iti doresti asta. Initial ti se poate parea o idee buna, insa daca nu vrei sa apara efecte nedorite, va trebui sa o eviti.

Sfat preventiv:

In zilele cu temperaturi foarte joase, dupa ce te intorci de la drum, inainte de a opri motorul, lasa pornit pret de 2 – 3 minute aerul conditionat (la maximum). In acest fel interiorul masinii va fi uscat, inclusiv interiorul geamurilor, iar pe suprafata acestora nu se vor mai forma cristalele de gheata (cel putin nu la interior).

Urmeaza sfaturile de mai sus daca vrei sa eviti frustrarile din diminetile geroase si sa pleci la drum mai repede cu masina decat altii aflati in aceeasi situatie ca si tine.

Categoryblog

© 2024 Toate Drepturile Rezervate

SEO made with ❤️ By eAdvertising