fbpx
folie-auto-pe-mercedes-benz-clasa-c-0

Multi dintre cei care nu detin foarte multe cunostinte cu privire la domeniul auto considera ca foliile auto sunt mai mult un moft decat o necesitate. Nu este insa adevarat ca rolul pe care acestea il joaca este doar estetic, numarul functiilor practice depasindu-l cu mult pe cel al scopului legat de imagine. Chiar si in ceea ce priveste sanatatea pasagerilor – se extind avantajele acestora, stiindu-se deja ca foliile au rolul de a ne proteja impotriva radiatiilor solare. De asemenea, interiorul masinii se ”bucura” de un grad mai sporit de siguranta, având in vedere ca folierea are si caracter antifurt.

Cateva informatii cu privire la foliile auto

Pe langa avantajele binecunoscute ale foliilor, dorim sa va prezentam si cateva aspecte cu privire la acestea, la rolul pe care il au de indeplinit si de ce reprezinta mai mult o necesitate decat un moft.

Ce inseamna folie autorizata? Multi fac greseala de a raspunde anunturilor diverselor firme ce ofera preturi atragatoare pentru montarea de folii autorizate de catre RAR, fara a sti insa ca este necesar si ca acestea in sine sa detina autorizatie pentru prestarea unor astfel de servicii.

In realitate numarul firmelor care monteaza legal acest tip de folii este destul de scazut. De aceea este important ca inainte de a plati pentru serviciile de montare a foliei auto, sa intrebati si despre certificatul care indreptateste societatea sa le aplice.

Insistam asupra acestui aspect din mai multe motive. Trebuie sa luati in calcul si faptul ca sansele de a aparea probleme ulterioare sunt destul de crescute atunci cand persoana ce a montat folia nu detine experienta necesara. Pana la urma vorbim de niste bani care ar putea fi investiti inteligent, nu in zadar.

Pe scurt, cele mai insemnate avantaje asigurate de folia auto sunt: racoare in interior pe timp de vara, protectie sporita (a volanului, a bordului, a diverselor elemente de coacere prematura, dar mai ales a pielii supusa razelor UV) si impiedicarea cioburilor sa intre in contact cu pasagerii in caz de impact.

De asemenea, o astfel de folie autorizata este preferata pentru ca pastreaza intimitatea interiorului, crescand considerabil sansele ca hotii sa evite automobilul. Nici efectele xenoanelor din trafic, atat de deranjante, nu mai sunt o problema daca montati un astfel de accesoriu practic. Nici nu mai intra in calcul faptul ca aspectul estetic al masinii va fi vizibil imbunatatit.

Despre caracteristicile si avantajele oferite de foliile auto

Multi din cei care monteaza folii fara a avea autorizatie in acest sens nu stiu ca este posibil ca acestea sa fie montate eficient si fara a demonta luneta de cele mai multe ori. Spre exemplu, persoanele neexperimentate fac deseori greseala de a sugera aplicarea foliei pentru a stopa transferul de caldura din interior spre exterior sau invers. In mod normal acest lucru nu este valabil pentru ca folia nu are o astfel de performanta.

Foliile auto dispun de capacitatea de a creste performantele masinii, ca si in cazul tunning-ului, doar ca prin imbunatatirea confortului si a conditiilor ergonomice. Poate ca nu pentru toti aspectul estetic este important, dar unii chiar asta au in vedere cand cumpara folia.

Nu trebuie sa uitam insa de faptul ca acest accesoriu creste siguranta personala si a bunurilor, ofera conditii mult mai bune de lucru celor care au job-uri ce implica folosirea constanta a automobilului, dar ofera si un plus de discretie. Vorbim, cu alte cuvinte, despre o modalitate comoda, ieftina si sigura de sporire a calitatii sticlei.

De altfel, multi folosesc astfel de accesorii pentru ca sunt de parere ca reusesc sa reduca stralucirea razelor solare, atat de deranjante mai ales in trafic. Desigur, cat de eficiente sunt din acest punct de vedere depinde si de cine este producatorul acestora, pentru ca unele sunt mai eficiente, iar altele mai putin.

Cat despre gasirea unei firme care detine autorizatia necesara pentru a monta folia autorizata de catre RAR, nu trebuie decat sa solicitati dovada si garantia ca folia masinii a fost aplicata de o societate indreptatita sa presteze astfel de servicii.

Categoryblog

© 2024 Toate Drepturile Rezervate

SEO made with ❤️ By eAdvertising