
Oricat de multa grija se acorda automobilului, cu timpul parbrizul acestuia se sparge, fie in urma unei piericele care a provocat o fisura, fie un urma unui impact puternic sau a unui accident. Indiferent daca sunteti proprietarii unei masini practice sau a uneia de lux, este esential sa rectificati din timp orice mica defectiune pe care o observati la nivelul parbrizului, a lunetei sau a geamurilor laterale. Cu cat amanati respectivele reparatii, cu atat mai mari vor fi investitiile ulterioare pe care le veti avea de facut.
Orice conducator auto responsabil isi ingrijeste masina. Pentru ca unele situatii nu pot fi evitate, este bine ca inlocuirea parbrizului sau a celorlalte geamuri sa fie efectuata in cadrul unui service specializat, de persoane cu experienta in domeniu. Cei care considera ca pot face acest lucru si pe cont propiu si detin atat instrumentele, cat si cunostintele necesare in aceasta privinta, pot citi ideile ce urmeaza pentru a fi documentati complet in legatura cu procesul de montare a geamurilor auto.
Montarea eficienta si corecta a parbrizilui
Pentru inceput este important ca spatiul in care se va efectua procedura sa fie suficient de mare. Acesta trebuie pregatit corespunzator cu toate cele necesare. Este bine sa va asigurati ca respectiva incapere este iluminata adecvat. De asemenea, de preferat ar fi ca valorile temperaturii sa fie putin sub normal. Acest lucru conteaza mai ales pentru incleierea corecta a sticlei.
Pregatirea spatiului implica automat si eliminarea prafului, a gunoiului si a elementelor inutile. Sansele ca acestea sa patrunda in locurile de fixare ale parbrizului sunt destul de ridicate, deci indicat ar fi sa nu riscati acest lucru.
Inainte de a incepe instalarea, automobilul trebuie igienizat corect, apoi uscat corespunzator. In stiuatia in care planuiti sa inlocuiti geamurile laterale, nu uitat sa scoateti mai intai trim-ul fixat pe capacele de plastic. Le puteti indeparta cu usurinta prin apasarea fara efort a acestora pana pot fi scoase din fixatoare.
Nici manerele nu trebuie uitate. Cel mai bine este ca acestea sa fie demontate. In situatia in care geamul e crapat, insa se tine inca in usa, recomandam incleierea precisa a benzii de mascare, exact pe crapatura. Exista si posibilitatea ca sticla sa nu poata fi scoasa in intregime, caz in care recomandam incleierea totala cu banda a acesteia, atat pe o parte, cat si pe cealalta. Urmeaza lovirea marginilor pentru scoaterea eficienta a sticlei din fixatoare.
Montarea unui nou geam este facila, atat timp cat va descurcati cu manevrarea acestuia. Dupa ce ati pus sticla in slot, aceasta trebuie fixata in partea de jos. Aveti grija sa verificati daca mecanismul de inchidere si deschidere functioneaza cum trebuie, apoi puneti sigiliile si panglicile necesare.
Motivul pentru care recomandam instalarea geamului din spate si cea a parbrizului in cadrul unui service specializat precum este Masterautoglass il constituie faptul ca procedura este destul de complexa. Mai intai trebuie demontat vechiul parbriz, lucru care se poate rezolva eficient si in cel mai scurt timp de catre specialistii nostri. Cei dintre voi care deja v-ati pierdut in acest detaliu puteti solicita deci un ajutor profesionist pentru un montaj de calitate.
In mod normal, parbrizele noi sunt prevazute cu sigiliu incleiat. De preferat este ca adezivul vechi sa fie indepartat complet pentru aplicarea unui strat proaspat. Apasati corespunzator in toate colturile dupa ce instalati noul parbriz, astfel incat solutia sa fie distribuita in intregul perimetru.
Daca nu detineti experienta si rabdarea necesara pentru a efectua toate aceste proceduri, cel mai bine este sa optati totusi pentru un service. In acest fel aveti garantia ca nu pierdeti nici bani, nici timp. Asadar, tine de fiecare daca montajul parbrizului sau a geamurilor laterale va fi efectuat la un nivel profesionist. Important este ca toti pasii mentionati sa fie parcursi cu atentie, pentru rezultate optime.