fbpx
inlocuire parbrize

Parbrizul a evoluat mult de-a lungul timpului. Aceasta evolutie a presupus imbunatatirea rezistentei, protectiei si transparentei. Daca ati observat un lucru foarte curios, este ca in reclamele masinilor se prezinta motorul, cum arata masina interior/exterior, ce dotari are, ce design are, ce putere si optiuni are, insa niciodata nu spun nimic despre parbriz.

Parbrizele au un rol important in functionalitatea masinii, dar ofera si un grad sporit de siguranta soferului, pasagerilor, dar si celorlalti participanti la trafic. Sa vedem mai jos mai multe despre tipurile de parbrize si care este diferenta intre ele si alte geamuri.

Tipuri de parbrize

Pentru fabricarea parbrizelor se folosesc doua tipuri de sticla si anume sticla laminata si sticla securizata. In mod normal, pentru parbrizul frontal al masinii se utilizeaza sticla laminata, iar pentru cele laterale se utilizeaza sticla securizata. Aceste tipuri de sticla, desi au functii diferite, scopul lor este comun si acela este de a proteja si a oferi confort pasagerilor si soferului.

In cazul unui accident, modul in care sunt fabricate aceste geamuri, previne imprastierea cioburilor ascutite ce pot cauza rani grave sau chiar moartea. Insa nu numai accidentele pot duce la spargerea geamurilor. O simpla piatra, aruncata de roata la viteza mare si intr-un anumit unghi duce la fisurarea sticlei, care se extinde. Iar in acest caz este nevoie de serviciul de inlocuire parbrize, cu care noi te putem ajuta.

Parbrizele laminate constau in lipirea a doua bucati de sticla intre ele. Acest lucru duce la o siguranta sporita, fiindca sticla va fi foarte rezistenta la lovituri puternice. Procedeul de securizare a sticlei inseamna, de fapt, calirea acesteia. Procedeul consta in trecerea sticlei la variatii de temperaturi extreme, ridicate si joase, oferindu-i astfel un nivel de protectie de 10 ori mai mare decat al unei sticle normale. Sticla securizata se sparge in mii de bucati, insa isi pastreaza integritatea, deci pasagerii nu poti fi raniti de cioburi.

In orice caz, odata ce ai observat o fisura in parbriz, este obligatoriu sa il schimbi, fiindca este in joc viata ta, cat si a celorlalti participanti la trafic.

Parbriz original vs aftermarket

Intr-adevar, ti se sparge si tie inima in mii de bucatele cand trebuie sa inlocuiesti parbrizul original. Insa, asta nu inseamna ca cele aftermarket sunt de o calitate mai proasta. Noi oferim servicii de inlocuire parbrize Suceava si in afara orasului. La noi ai parte de:

  • parbrize pentru autoturisme si camioane de calitate superioara;
  • garantie pentru executare montajului si calitatea parbrizului;
  • nu vei simti nicio diferenta intre parbrizul original si cel montat de noi;
  • preturile sunt competitive;
  • executam schimbarile rapid, in functie de vehicul;
  • ne ocupam si de inlocuire parbriz la domiciliu.

Siguranta este pe primul loc. Nu mai amana schimbarea parbrizului!

Categoryblog