fbpx
de ce se abureste parbrizul

Iarna nu e ca vara si incepem sa ne dam seama ca acel banal proverb are sens. Are sens si cand va ganditi ca iarna se aburesc tot mai des geamurile si parbrizul masinii. La fel ca si voi, zeci de alti soferi se confrunta cu aceasta situatie iarna. Asadar descoperiti mai multe detalii despre asta in randurile ce urmeaza.

De ce se aburesc geamurile masinii si parbrizul?

Ca urmare a scaderii umiditatii aerului exterior, dar si a temperaturii, se va crea contrast cu aerul din interior. Unde mai pui ca sunt si pasageri. Geamurile fiind reci, acea apa din aer condenseaza. Iata explicatia clara de ce se aburesc geamurile masinii si parbrizul.

Acest disconfort este constant, avand in vedere ca vizibilitatea scade. Chiar si cand stationati sau inainte de a pleca la drum, aveti ceva de asteptat pana cand remediati situatia.

Evitati partial situatia, cu o metoda simpla: inainte de a stationa si de a opri motorul masinii lasati aerul conditionat sa functioneze la putere maxima vreme de cateva minute. Caldura va usca practic interiorul masinii si astfel evitati ca umiditatea din interior sa fie motivul pentru care se vor forma cristale de gheata pe parbriz si geamuri.

Cum scapam de aceasta problema

Sistemul de climatizare este solutia, evident. Nu opriti functionarea acestuia, mai ales daca aburirea rezulta de la umiditatea ridicata din masina cum sunt zilele cand ploua, imediat se vor aburi din nou. Alternativa este geamul tinut deschis.

Ventilatie pe parbriz sa fie! Sa povestim putin si despre sursele de umiditate. Daca masina nu este curatata bine de cantitatea mare de zapada, aceasta poate deveni sursa umiditatii ridicate.

Nici sistemul de ventilatie nu este de neglijat. Cand a fost ultima data cand ati facut o verificare? Acesta poate aduna frunze si noroi si asta se va vedea de asemenea prin efectul de aburire a geamurilor si a parbrizului. De vina ar putea fi si filtrul de polen, ce ar trebui schimbat la final de toamna.

Aburirea parbrizului dupa ce acesta a fost inlocuit

Situatiile prezentate pana acum se aplica indiferent daca vorbim de parbrizul original al masinii sau daca acesta a fost schimbat. Totusi, daca este remarcata aceasta problema la scurt timp sau in primul sezon de iarna dupa ce ati schimbat parbrizul masinii singura explicatie ar putea fi aceasta: nu a fost etansat corect parbrizul. Vorbim evident de un viciu de procedura.

In cazul clientilor nostri, garantia primita ca urmare a procedurii de inlocuire a parbrizului. Asadar, in cazul ipotetic in care ar exista aceasta explicatie, specialistii din echipa noastra ar interveni, fara costuri suplimentare din partea clientului. Situatia este mai complicata cand inlocuirea parbrizului a avut loc la alt service. Despre procedura de inlocuire a parbrizului veti gasi mai multe detalii aici.

Nota de final

Ca o ultima recomandare, pentru ca aburirea geamurilor masinii si implicit a parbrizului se intampla in mod frecvent iarna, recomandam si verificarea radiatorului de caldura. O fisura aici ar putea fi explicatia.

Categoryblog

© 2024 Toate Drepturile Rezervate

SEO made with ❤️ By eAdvertising