fbpx
parbrize masini suceava

Parbrizul constituie un element crucial in structura oricarui autovehicul, deoarece imbunatateste vizibilitatea soferului asupra drumului, protejeaza impotriva obiectelor care ar putea lovi vehiculul, previne patrunderea prafului, a apei sau a vantului in interiorul masinii si confera o senzatie de siguranta.

Desi pare ca parbrizul se poate sparge fara niciun motiv aparent in timpul condusului, intotdeauna exista o cauza care determina aceasta defectiune. In acest articol, ne vom concentra pe unele dintre cele mai frecvente cauze care pot duce la spargerea parbrizului, astfel incat sa puteti lua masurile preventive necesare pentru a evita o astfel de situatie neplacuta.

Pietrele sau diverse obiecte intalnite pe drum

Multi soferi nu respecta distanta regulamentara fata de celelalte vehicule din trafic, ceea ce poate duce in multe cazuri la daune semnificative asupra parbrizului sau a caroseriei masinii noastre.

In plus, atunci cand ne aflam prea aproape de autovehiculul din fata noastra, punem o presiune suplimentara pe acesta si reducem vizibilitatea noastra, ceea ce ne impiedica sa vedem eventualele obstacole si sa franam la timp atunci cand o piatra sau alt obiect zboara catre parbrizul nostru.

Atunci cand circulam pe un drum neasfaltat sau in spatele unei camionete care transporta o incarcatura, este posibil sa fie aruncate pietre catre parbrizul nostru, iar acesta poate fi lovit de un obiect fara ca sa observam o crapatura vizibila pe moment. In ciuda absentei unei crapaturi evidente, parbrizul nostru se poate crapa dupa cateva zile.

Temperaturile scazute influenteaza calitatea parbrizului

Cand un obiect din sticla este expus in mod repetat schimbarilor bruste de temperatura, acesta se contracta si se dilata de mai multe ori, ceea ce duce in cele din urma la pierderea proprietatilor fizico-chimice. In cazul in care este foarte frig afara si conducem masina in mod repetat in acea zi, incalzind si racind parbrizul la diferente de temperatura semnificative, se pot crea fisuri insesizabile in interiorul parbrizului, dar care vor slabi puternic rezistenta acestuia. In cele din urma, la prima unda de soc mai puternica, parbrizul se va sparge in sute de bucati.

Aceasta este cea mai frecventa cauza care duce la inlocuirea parbrizului. Din fericire, pentru asta suntem pe piata. Pentru a interveni de fiecare data atunci cand aveti probleme cu parbrizul masinii. Master Auto Glass sta la dispozitia dumneavoastra cu inlocuirea parbrizului intr-un timp util.

Montarea necorespunzătoare a parbrizului

Desi schimbarea unui parbriz pare o operatiune simpla la prima vedere si multi cred ca doar se indeparteaza parbrizul vechi si se lipeste cel nou, acest proces nu admite nici cea mai mica eroare pentru a va asigura ca a fost efectuat corect. Daca parbrizul este instalat gresit sau este slabit, chiar si o mica unda de soc poate cauza fisuri care pot duce rapid la spargerea sticlei, ceea ce reprezinta un risc direct pentru siguranta dumneavoastra.

Trebuie sa apelati la o firma specializata care sa lucreze cu profesionalism si cu seriozitate, in asa fel incat sa puteti circula cu masina cat mai mult timp in mod sigur. Consultati pagina noastra oficiala masterautoglass.ro pentru mai multe detalii.

Categoryblog

© 2024 Toate Drepturile Rezervate

SEO made with ❤️ By eAdvertising