fbpx
dezghetarea-parbrizului

Perioada rece a anului face etapa de curatare si intretinere a parbrizului masinii pe care o detii mai dificila. Pe durata noptii, dar si in timpul zilei, atunci cand temperaturile scad sub zero grade Celsius, se simte prezenta inghetului pe parbrizul masinii tale. Astfel, atunci cand trebuie sa pleci la drum, este necesar sa aloci 10-15 minute pentru a-l curata pe acesta.

Gheata depusa pe parbrizul masinii tale trebuie indepartata cu ajutorul unei raclete, sprijinindu-te, de asemenea, pe lichidul special pentru curatarea parbrizului, mai ales cand temperaturile scad sub 0 grade Celsius. Curatarea regulata a parbrizului este esentiala, iar pentru intretinerea sa eficienta este recomandat sa folosesti un lichid de curatare specific, disponibil in magazinele specializate sau la statiile de alimentare.

Ce fel de lichid sa utilizezi pentru a-ti dezgheta parbrizul cat mai corect?

Utilizeaza lichidul de curatare care rezista la temperaturi cu minus!

Lichidul de curatare rezistent la temperaturile scazute, adaptat la cele sub zero grade Celsius, este perfect pentru aceasta perioada a anului. In aceasta perioada, ne confruntam mereu  cu inghetul iar datorita acestui fapt trebuie sa fim extrem de atenti la ceea ce se poate intampla in legatura cu parbrizul autoturismului. Alege intotdeauna sa-l cureti cu solutiile specifice. Fiecare solutie de curatare pentru iarna poate avea o rezistenta la temperaturi de la -20, chiar pana la -40 de grade Celsius.

Lichidul de curatare pentru parbriz in timpul iernii se poate diferentia prin culoarea sa care este adesea rece, precum albastru sau verde. Este necesar sa iti stropesti parbrizul cu acest lichid, pentru a-l putea curata ulterior cu ajutorul stergatoarelor sau chiar cu racleta, in cazul in care acestea nu sunt inghetate. Fiecare lichid de parbriz este util si este indicat sa il ai in portbagajul masinii tale.

Antigelul este utilizat pentru curatarea parbrizelor

Putine persoane stiu aceste lucruri, dar antigelul poate dezgheta parbrizul. Acest lichid este folosit in general pentru sistemele de racire ale motorului, dar este optim si pentru dezghetarea parbrizelor. Poti avea o sticla de antigel in portbagajul masinii tale si sa stropesti la nevoie pentru a dezgheta parbrizul. De asemenea, poti indeparta gheata dizolvata cu ajutorul unei raclete sau stergatoarelor dupa caz.

Un factor important iarna este sa nu fortezi indepartarea ghetii de pe parbrizul masinii, deoarece il vei deteriora si va fi necesar sa recurgi la serviciile de montaj parbrize. De asemenea, este esential sa dezgheti stergatoarele inainte de a le utiliza, deoarece acestea au o bucata moale care se degradeaza din cauza actiunii repetate a ghetii, iar daca este rupta, nu va mai functiona corect. Alege astfel sa iti protejezi parbrizul si sa fii mai atent in aceasta perioada rece a anului!

Daca totusi te vei confrunta cu un parbriz spart in perioada rece a anului, noi, cei de la masterautoglass.ro suntem mereu disponibili si iti oferim servicii de inlocuire a acestuia. Parbrizul masinii tale trebuie sa fie inlocuit in conformitate cu normele legale, astfel incat sa nu te confrunti cu sanctiuni. Alege sa iti schimbi parbrizul si sa il ingrijesti corespunzator mereu!

Categoryblog

© 2024 Toate Drepturile Rezervate

SEO made with ❤️ By eAdvertising