fbpx

Un parbriz curat este un aspect important in momentul cand conducem masina, deoarece vizibilitatea este buna si scade riscul de a produce un accident. Dar, deseori ne intalnim cu problema cum sa curatam parbrizul pe interior și ce soluții să folosim pentru a atinge un rezultat perfect, care sa ne scape de urmele murdare de pe parbriz.

In acest articol, noi, cei de la Master Auto Glass, va prezentam cateva metode eficiente prin care puteti sa curatati parbrizul.

Cu ce se curata parbrizul pe interior?

Cauzele din care se murdareste un pabriz sunt variate, de la contactul cu mainele noastre, praf, fum sau alti factori exteriori. Cu timpul se incepe a observa pete de grasime si o pelicula tulbure care sunt greu de curatat. Aceste pete distrag foarte mult de la condus cand fasciculul luminii este puternic si se reflecta in parbriz. Pe timp de zi factorul dominant este lumina solara, iar pe timp de noapte farurile masinilor, astfel, se ingreuneaza sofatul atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte. Totusi, trebuie sa gasim solutiile cu ce se curata parbrizul pe interior, pentru a avea un maxim efect dorit.

O prima metoda de curatare a parbrizului este amestecul de apa cu spirtul sanitar. Aveti nevoie este un pulverizator, apa, de dorit rece, spirt sanitar si o carpa de microfibra sau servetele de bucatarie, pentru a nu lasa scame. In pulverizator amestecati 3 parti de spirt sanitar si o parte de apa rece, agitati foarte bine pentru ca solutia produsa sa se amestece. Stropiti parbrizul pe interior si stergeti foarte bine cu carpa de microfibra sau servetele de bucatarie.

O a doua metoda, ce poate trezi amuzament, este ziarul. Puteti folosi aceeasi solutie de apa cu spirt sanitar sau o solutie chimica de curatare a parbrizului specializata, insa, in loc de carpa si servetele, folositi ziarul pentru a sterge parbrizul. Ziarul nu lasa urme si scame, actionand chiar ca un polish. O metoda traditionala folosita de bunici, dar eficienta.

Ultima si cea mai simpla metoda de curatare a parbrizului este cu o laveta de piele de caprioara. Este o metoda usor de folosit si care se gaseste spre achizitionare. Pentru a avea un efect mai bun, laveta din piele de caprioara se umezeste cu apa calduta si se sterge suprafata parbrizului murdar.

Sfaturi pentru ca parbrizul sa iasa curat

In momentul cand curatam parbrizul este nevoie sa fim atenti si sa protejam bordul si tapiteria masinii, nu ne dorim o eventuala deterioare. Folosim miscari rotative pentru a indeparta orice urma de murdarie aparuta pe geamul masinii. Este nevoie ca geamul masinii sa fie sters foarte bine, sa nu ramana urme de umezeala, deoarece aceasta va duce la aparitia ulterioara a petelor, care nu va rezolva problema parbrizului murdar. In momentul cand curatim parbrizul trebuie sa ne aflam intr-un loc umbros, ferit de soare, deoarece solutia de curatare s-ar putea usca prea repede si ar ramane pete pe geamul masinii. Curatarea parbrizului ar trebui efectuata o data pe saptamana.

CategoryUncategorized

© 2024 Toate Drepturile Rezervate

SEO made with ❤️ By eAdvertising